DUNKA DUNKA

Video av Milja Rossi

DUNKA DUNKA är ett utforskande av hur olika medier och uttryck kolliderar och smälter samman. Föreställningen går loss i ett format som delvis kamouflerar sig in i ett Dj-set, ett robust sångkluster och en långsamt smältande danskonsert.
 
DUNKA DUNKA slänger sig ut i ett utprövande av hur olika uttryck kan understödja varandra och pressa fram friktioner mellan ljud och danser i en skog av kolliderande konsistenser, känslosvall och texturer.
 
DUNKA DUNKA är ett verk med liggplatser där hela första delen äger rum i mörker.
 
Koncept och koreografi: Ellen Söderhult
DJ-sets: Daniel Iinatti
Dans och sång: Iki Gonzalez Magnusson, Lisen Ellard och Ellen Söderhult
Scenografi och kostym: Tove Dreiman
Flöjt och bas: Adolfo Suzano
Slagverk och sång: Adam Westerlund
Gitarr och sång: Arvid Hurd
Ljustekniker: Christian Antila
Även Emelie Empo Enlund, Am Ertl och Sepideh Khodarahmi bidrog till skapandet av verket.
Administration: Anställningskooperativet Interim kultur
 
För bokningar: ellen.soderhult@gmail.com
 
Med stöd av Kulturrådet och Stockholms Stad.
Tack till Teatermaskinen/Västmanlandsmusiken, Köttinspektionen Dans, Danseatelier, Konstnärsnämndens internationella dansprogram, Uferstudios, Heizhaus, SITE, Weld, Guma Ranch och DansPlats Skog.
foto Tove Dreiman

EARLIER PERFORMANCES OF DUNKA DUNKA

DUNKA DUNKA remix

In Berlin November 2nd 2021 at Heizhaus/Uferstudios featuring DJ Daniel Iinatti, dancers and singers Ellen Söderhult and Am Ertl as well as musicians Adam Westerlund and Adolfo Suzano.

2020-09-19 VÄRLDSPREMIÄR AV DUNKA DUNKA på DANSPLATS SKOGS “DANSFESTIVALEN”!

0492C996-0D71-4DB9-A97E-7046D86C8A3E

Dansfestivalen
DansPlats Skog arrangerar i år Dansfestivalen den 18-20 september.
Programmet innehåller föreställningar, en världspremiär, klubb och workshop!
Välkomna! https://www.facebook.com/events/1894636820674171/

Detta är min första världspremiär i det otroligt fina landskapet Hälsingland. Det blir stämsång, vilostund, vild dans och en redig rökmaskin, smaskiga ljud, ett rappt doftbyte och grov brottning. Välkomna!

Om föreställningen:
DUNKA DUNKA är ett utforskande av hur olika medier och uttryck kolliderar och smälter samman. Föreställningen går loss i ett format som delvis kamouflerar sig in i ett Dj-set, ett robust sångkluster och en långsamt smältande danskonsert. DUNKA DUNKA slänger sig ut i ett utprövande av hur olika uttryck kan understödja varandra och pressa fram friktioner mellan ljud och danser i en skog av kolliderande konsistenser, känslosvall och texturer.

Koreografi: Ellen Söderhult
DJ-set och ljudlandskap: Daniel Iinatti
Den sjungande och dansande kören: Iki Gonzalez Magnusson, Lisen Ellard, Ellen Söderhult and Emelie ”Empo” Enlund
Scenografi och kostym: Tove Dreiman

Med stöd från Kulturrådet och Stockholms Stad. Tack till Teatermaskinen/Västmanlandsmusiken, Köttinspektionen Dans, Danseatelier, Konstnärsnämndens internationella dansprogram, Uferstudios, SITE, Guma Ranch, Weld och DansPlats Skog!

0C745CC1-15BA-42C6-AA6E-1AFEABA04623
11E3FFB0-117C-49A4-8DA2-8556C08F41EA
CF4EF2B1-6508-4A11-8213-03E384914D60
C55E62E1-6330-45DB-BD11-4126299D2F5B

DUNKA DUNKA work in progress at the carrierbag festival 30-31/8 2019!

carrierbag_participants3 (1).jpg

ELLEN SÖDERHULT, DANIEL IINATTI, IKI GONZALES MAGNUSSON, EMELIE “EMPO” ENLUND & LISEN ELLARD
DUNKA DUNKA @ thecarrierbagfestivalthecarrierbagfestival by Danseatelier 
We will host a delving into a format which partly camouflages itself into a DJ-set, a sturdy cluster of voices and a slowly melting dance concert. DUNKA DUNKA plunges into how different expressions can support each other and induce frictions between sounds and dances in a forest of clashing textures, rushes of emotions and entangled tonalities.

Photos from DUNKA DUNKA (WIP) at the carrierbag festival at DANSEatelier, August 31st 2019, by Andreas Haglund and Paolo Gile.

Credits:
Artisic direction: Ellen Söderhult and Daniel Iinatti
Choreography and soundscape: Ellen Söderhult
DJ-set and soundscape: Daniel Iinatti

The singing and dancing choir: Iki Gonzalez Magnusson, Lisen Ellard, Ellen Söderhult and Emelie ”Empo” Enlund
Photo by Marie Jeanne Iliescu

DUNKA DUNKA [bootsncatsnbootsncats]

Fredag den 10 maj 20.00-21.00, Koreografi- och konsertexperiment / Ellen Söderhult, Daniel Iinatti, Iki Gonzalez Magnusson, Sepideh Khodarahmi, Lisen Ellard och Emelie ”Empo” Enlund. Fri entré, ingen förbokning https://kottinspektionen-dans.se/  10th of May  20.00-21.00 at Köttinspektionen Dans, Uppsala https://kottinspektionen-dans.se/en/ Free admission, no booking required

Den 10 maj kommer Ellen Söderhult tillsammans med Daniel Iinatti, Iki Gonzalez Magnusson, Sepideh Khodarahmi, Lisen Ellard och Emelie ”Empo” Enlund gå loss i ett format som delvis kamouflerar sig in i ett Dj-set, ett robust sångkluster och en långsamt smältande danskonsert. De kommer att dela ett utforskande av hur olika format och uttryck kan understödja varandra och pressa fram friktioner mellan ljud och danser i en skog av kolliderande konsistenser, känslosvall och texturer.

Välkomna!

https://www.unt.se/kultur-noje/experimentellt-med-ljud-5295155.aspx

Choreography- and concert experiment

Ellen Söderhult, Daniel Iinatti, Iki Gonzalez Magnusson, Sepideh Khodarahmi, Lisen Ellard and Emelie ”Empo” Enlund will host a delving into a format that partly camouflages itself into a DJ-set, a sturdy cluster of voices and a slowly melting dance concert. An exploration of how different formats and expressions can support each other and induce frictions between sounds and dances in a forest of colliding textures, rushes of emotions and tonalities.

Warmly welcome!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s