
Jag arbetar ofta och gärna som dansare, performer och medskapare i andras konstnärliga arbete. Jag är också nyfiken på nya samarbeten, kontakta mig i så fall gärna mail-ledes! Här följer några exempel på större produktioner jag har medverkat i som dansare och medskapare nyligen.
I love to work as a dancer, performer and co-creator in other peoples artistic work! I am also curious and interested in new collaborations, if you want to porpose a collaboration please send me an email! Below are some examples of larger production I have been part of as a performer and collaborator!
2022 MEDELGYMPA
MEDELGYMPA är din allsidiga tränings- och konstupplevelse. Inget för dig som hatar gympa. Vi gympar till riktigt vanlig gympamusik och om du vill kan det bli svettigt. Plocka fram din metaforiska machete. Landa till ljudet av knakande trä. Låt din kropp bli en marshmallow i en kopp varm choklad. MEDELGYMPA är gympan som uppmuntrar lathet. Det är gympa deluxe.
MEDELGYMPA är både en scenkonsthändelse och ett gympapass. Publiken leds av en gympaledare och via instruktioner i hörlurar. Föreställningen kan spela utomhus i parker, eller inomhus i gymnastiksalar, samlingslokaler o.dyl.



Spelschema 2022:
Weld, Stockholm 2-3 juni (premiär)
Gula villan, Järna 5 juni
Midsommargården 6 juni
Rådsparken, Huddinge 11 juni
Hågelbyparken, Botkyrka 12 juni
FLOCK, Falun 17 september
Uppsala Konsert & Kongress 5-8 oktober
TRAILER: Nemo Stocklassa Hinders
FOTOGRAF: Chrisander Brun
FÖRESTÄLLNINGSLÄNGD: ca. 60 min
MÅLGRUPP: från 13 år
PUBLIKANTAL: 30 personer
SPRÅK: Svenska
PRODUKTION: Johanssons Pelargoner och Dans
Koncept, manus och koreografi ANNA HAGLUND, ANNICA STYRKE, ELLEN SÖDERHULT & KARIN WIKLUND Performer ELLEN SÖDERHULT Ljuddesign ANNA HAGLUND Scenografi & kostym TOVE DREIMAN Med stöd av KULTURRÅDET, REGION STOCKHOLM, NORRLANDSOPERAN, SKELLEFTEÅ KOMMUN, DANSCENTRUM STOCKHOLM, VÄSTMANLANDSMUSIKEN/SALA KOMMUN, GULA VILLAN/SÖDERTÄLJE KOMMUN, HUDDINGE KOMMUN
2021 DELIGHTHOUSE AND THE DARK ROOM

Humor och melankoli i dans skapad av ljud och lyssnande.
I koreografen Sindri Runuddes nya verk bjuds publiken in till en ny dimension i ett kollage av praktiker, metaforer, danser, lekar, berättelser och popkulturella referenser i en våg av melankoliska tillstånd. På scenen undersöker fem dansare hörbara danser och koreografi med ljud och lyssnande som metod i Delight House and the Dark Room.
Genom synestetiska utgångspunkter utmanas vad som kan uttrycka en personlig upplevelse och vara ett dansande språk. Hur kan vi sätta ord på en rörelse och sjunga en dans?
Med utgångspunkten i ett fyrtorn som en metafor till kroppen, och tillståndet mellan dess kapacitet att både ge vägledning och varna, har Sindri skapat fyra berättelser om tillstånd av inre stormar. Föreställningen möter mörker med humor och föreslår nya sätt att möta sin melankoli.
Sindri Runudde är en svenskt och internationellt baserad dansare och koreograf. Dens arbete kännetecknas av en multisensorisk ingång till kroppen som ett levande arkiv. Till sina processer bjuder Sindri in kreatörer på och bakom scenen för utforskande och problematiserande av hur vi upplever vår omvärld genom våra sinnen och vår perception. Ett musikaliskt och auditivt metodarbete och perspektiv är centralt. Sindris arbete sträcker sig över olika fält inkluderande ljudkonst, bildkonst och performance. Den är utbildad inom nutida cirkus och dans, och har arbetat med internationella kompanier såväl som turnerat med sina egna verk i Sverige och utomlands.
Dansare: Asaf Aharonson, Cajsa Godée, Ellen Söderhult, Maia Means & Marvil Iglesias | Koreografi: Sindri Runudde | Kompositör: Markus Almqvist | Scenografi & kostym: Juli Apponen | Ljusdesign: Kerstin Weimers | Textassistans: Francesca Hyde | Producent: Sara Fors | Genomförs med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Skåne och Stockholms Stad | I samarbete med Inkonst och MDT.



VISAS ÄVEN PÅ MDT 30/9-1/10 2021! https://mdtsthlm.se/sv/program/12293/
VÅREN 2021 på DALATEATERN, Spelas i Borlänge
Inga känslor är också känslor
Premiär 26 april (skolföreställning)
Spelas för högstadiet under våren 2021.
Ett musikaliskt och rörelsebaserat scenkonstverk av dansaren och koreografen Iki Gonzalez Magnusson, som undersöker och utmanar vårt lyssnande.
Vem lyssnar vi på och vem är det som berättar? Vad är skillnaden på en historia och en berättelse – och hur vet vi vad som är sant och vad som är falskt. Är en skröna lika viktig som en myt – och är en legend något som hänt på riktigt, eller är det hittepå? Hur speglar berättandet vårt samhälle och samtid? Berättar vi fortfarande samma sagor som berättats i generationer? Fanns det på riktigt en råtta i pizzan? Under 60 minuter kommer Iki och ensemblen att lotsa er genom en värld av lyssnande genom tiderna, med en stark förankring i Dalarna och med tradition kryddat med dans, musik och såklart en hel del ljug. Eller?
Föreställningen är framtagen av
IKI GONZALEZ MAGNUSSON
i nära samarbete med ensemblen
Medverkande
FRANCINE AGBODJALOU
ANNA GRANQUIST
MARVIL IGLESIAS
PATRIK PETTERSSON
ELLEN SÖDERHULT
CATARINA ZARAZUA MUJO
JOEL TORSTENSSON
har ingått i ensemblen under repetitionsperioden
Scenografi och kostym
HANNA KISCH
Dramaturgi, koncept och klippning av intervjumaterial
MALIN HOLGERSSON
Intervjuarbete, inspelningsproducent
SHANG IMAM
Regiassistent
LINDA HUNTER
Dramapedagoger
SUSANNE TROLLEBERG
MALIN BYMAN
Längd: 1 timme
Obs: Stroboskopljus förekommer i föreställningen. Detta kan medföra risker för personer med epilepsi. Kontakta publikvärden vid frågor.
Andra produktionen i det treåriga utvecklingsprojektet Stad & Land –
i Dalarna och världen 2020-2022 som drivs av Dalateatern med stöd från Region Dalarna och Kulturrådet.

Hösten 2019 på turné med Riksteatern:
Helheten
Angeläget allkonstverk om att vara del av något större

Helheten är föreställning att ta på, lyssna till, delta i och uppslukas av. En helhetsupplevelse av dans, teater, musik, mod och livserfarenhet.
Verket bygger på en rad dokumentära intervjuer med läkare, nunnor, lydiga och olydiga, nuckor, rektorer, mammor, ensamma och flersamma. Genom inspelade röster får vi ta del av berättelser och erfarenheter som ljuder ut ur färgglada kuber bland publiken i gradängen. Alla bjuder de in oss att fundera kring begreppet helhet. Är det viktigt för en människa att känna sig hel, eller är det viktigare att vara en del?
På scenen sitter Maria Johansson Josephsson, sångerska och kompositör, vid sitt piano och samspelar med de lysande kuberna och de fyra fullblodsartisterna David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Mårten Andersson och Ellen Söderhult, som rör sig i rummet. Helheten är en rörande, angelägen föreställning som välkomnar såväl erfarna som helt nya dans- och teaterbesökare. En hjärtevärmande och tankeväckande upplevelse för våra sinnen, där vi får en chans att pröva hur det känns att vara del av något större. Att bli insläppt och kanske släppa in.
Bakom verket står Riksteaterns huskoreograf Tove Sahlin och delar av det konstnärliga teamet som också skapade det bejublade verket DNA– Dansa Nära Anhörig för Backa teater i höstas. ”Känsloladdningen är stor och stundtals enorm” skrev Dagens Nyheter om DNA, medan Borås tidning beskrev den som ” … en personlig och fängslande dansföreställning … Missa den inte.”
Helheten ingår i ett av Riksteaterns långsiktiga tematiska spår, Demokratins gränser. Läs mer på http://demokratinsgranser.riksteatern.se
Medverkande
Sångerska och kompositör: Maria Johansson Josephsson
Artister: David Sigfridsson, Destiny af Kleen, Ellen Söderhult, Mårten Andersson och Maria Johansson Josephsson
Medverkande röster: Edvin Edin Adolfsson, Henry Ascher, Leopold K Bojsenburg, syster Karin, Malin Lindroth, Sofia Jama Liban, Max, Marco Vega, Rickard Öh
Konstnärligt team
Idé, koreografi och regi: Tove Sahlin
Intervjuer, manus och konceptarbete: Malin Holgersson
Musik, arrangemang och sånginstudering: Maria Johansson Josephsson
Scenografi, ljusdesign och kostym: Josefin Hinders
Projektioner: Nemo Stocklassa Hinders
Kreativ mönsterkonstruktion: Sara-Lovise Ewertson
Producent

Recensioner
Länstidningen Östersund
2019-10-15
“[…]stundom starkt berörande scenupplevelse. En stor styrka är den lyckade upplösningen av genrer, scenrum och salong som, bokstavligen, placerar berättelsen som en lysande kub i knät.”
Västerbottens-Kuriren
2019-10-12
“Föreställningens originalitet kommunicerar i lika delar till intiution som vårt förnuft och väcker ånyo motivationen att ta tag i vårt samhälles viktiga frågor. Ska vi söka helhet eller får vi vara delar?”

